Over 'Onklare taal'

Occasionally, this blog will contain some English-language content. Think parody, games, questionable gaming fan project, and so on. 'Gelul' is a learned Dutch word for 'Bullshit', hence the link 'Diarrhea entries' if you came from my Alpha+Good blog. I bet you can't wait to read all this shit.

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de poëzieafdeling daarvan. Hier kan je zowel de laatste nieuwe gedichten als ook een selectie van oudere gedichten vinden. De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

Overigens kan je hier gratis mijn poëziebundels downloaden in PDF-formaat: 'Epicentrum' (2012), 'Synaeresis' (2012), 'Subductie' (2013), 'Enceladus' (2015), 'Volterra' (2017), 'De snelheid van de duisternis' (2019) en 'Indiscrete wiskunde' (2021). Behalve 'Synaeresis', dat één verhalend gedicht is in twee delen, bevatten de anderen telkens een 30-tal geredigeerde en zorgvuldig geselecteerde gedichten, met duiding en een nieuwe indeling. In 2020 verscheen mijn debuutroman 'Fragmentariërs'. In 2023 bracht ik de opvolger 'Constellatie' uit.

zaterdag 2 april 2022

De naakte astrologische waarheid (V) - Slangendrager, boogschutter en steenbok

Slangendrager (29 november – 18 december)

Sommige astrologen hebben de laatste decennia de slangendrager geïntroduceerd als 13de sterrenbeeld omdat de zodiac soms een klein beetje dit sterrenbeeld raakt. Dat is natuurlijk extreem cool voor al wie binnen die data valt, maar het resultaat valt dik tegen: slangendragers – als ze al bestaan – hebben de psychotische natuur van schorpioenen gekoppeld met de grootheidswaanzin van boogschutters, dus slangendragers zijn wellicht de meeste gehate mensen ter wereld na genocidale dictators en commentatoren op HLN.be. Ze zijn zich hier niet van bewust, want hun grootheidswaanzin vertaalt zich voornamelijk in zich constant heiliger dan de paus en nederiger dan Jezus Christus voordoen. Het ergste is dat slangendragers zogezegd extreem empathisch zijn (wat niet waar is) en de cynische waarheid in het leven hebben geroepen dat mensen die zichzelf “echt té empathisch” noemen, vooral bijzonder vermoeiend zijn. 

Planeet: Chiron, een asteroïde met een compleet verkeerde baan om de zon
Dit maakt het nog enigszins goed: ze zijn met weinig
Typische ziektes voor slangendragers: passief-agressiviteit, kinks die gewoon vuil en raar zijn en nooit opwindend of spannend  

Boogschutter (22 november – 23 december)

Boogschutters zijn niet alleen boertig, ze zijn er nog blij mee ook en beschouwen de materiële en morele schade die ze ergens aanrichten gracieus als leergeld zonder een sikkepit te geven om wie of wat ze geraakt hebben (en ze leren er ook niets uit). Een astrologisch cliché is dat boogschutters geboren reizigers zijn, maar dat is enkel omdat ze nooit ergens op tijd arriveren en nergens de weg kennen. Gêne kennen ze niet, maar ze veroorzaken het voortdurend bij anderen. Het zijn ook onverbeterlijke optimisten. Als je ooit in een nucleaire bunker zit met een boogschutter, ga je vroeg of laat van hem of haar horen “ach ja, kan slechter toch!” terwijl hij of zij net het laatste pakje Minute Soup heeft opgegeten zonder het eerst in kokend water te doen. 

Planeet: Jupiter, grootste planeet van het zonnestelsel maar eigenlijk een gigantische gasbol
Dit maakt het nog enigszins goed: hun levenseinde is meestal bijzonder vermakelijk
Typische ziektes voor boogschutters: boogschutters worden zelden ziek maar verspreiden wel toxisch optimisme  

Steenbok (24 december – 22 januari)

Het ‘kortpittig’ kapsel is een uitvinding van een steenbok, net als lelijke ‘praktische’ jassen en het automerk Opel. Steenbokken zijn geboren vakidioten die zo lang doen over meester in iets worden dat het tegen dan al lang niet meer nodig is. Muziek en cultuur begrijpen ze niet, behalve als er geld mee te verdienen valt, en ze zijn ook extreem gierig. Er bestaat niet zoiets als een aangenaam gesprek met een steenbok, alles lijkt ofwel op een zakelijke onderhandeling, ofwel op iemand die de statuten van een privébank zit voor te lezen. In ‘Dungeons & Dragons’ is de alignering ‘ordelijk, maar boosaardig’ uitgevonden voor steenbokken. De patroonheilige van de steenbokken zijn in positieve zin oerdegelijke lulletjes rozewater als Bill Gates, en in negatieve zin Adolf Eichmann.

Planeet: Saturnus, ziet er cool uit, maar is megakoud en plat
Dit maakt het nog enigszins goed: steenbokken hebben altijd mooi servies in huis
Typische ziektes voor steenbokken: steenbokken worden niet ziek, ze besmetten liever andere mensen terwijl ze vrolijk naar kantoor blijven komen, de bus nemen en naar de supermarkt gaan 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten